Hergebruik plant etiketten

Hergebruik plant etiketten

april 26, 2024 Evelien Comments Off

Waar het maar enigszins kan kiezen we bij Holsto Tuinen & Buitenleven graag voor hergebruik. Het allerbeste voor de natuur is als we zo min mogelijk grondstoffen uit haar halen voor de productie van spullen. Er is bovendien al zo veel gemaakt dat prima een tweede leven kan krijgen. Daarnaast werken we graag samen met lokale organisaties hier in Olst, die mensen helpen een mooie invulling in hun leven te geven. Zoals bijvoorbeeld Overkempe, een antroposofische woon-werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking.

Dit zijn de etiketten van Kwekerij Casper Verhoeven (Tasty Blooms). De medewerkers van Overkempe halen de stokjes eraf en leggen dan de juiste bij elkaar. Zo kunnen wij ze goed terugvinden op het moment dat we ze nodig hebben. We vragen de kweker dan niet elke plant een etiket te geven, maar bijvoorbeeld maar één per tray. De rest vullen wij aan met de gesorteerde etiketten.

Zo kijken wij altijd weer hoe we het beste om kunnen gaan met het (her)gebruik van materiaal. En hoe we mensen kunnen mee laten helpen in dat proces. Zodat iedereen het gevoel heeft mee te mogen doen. Da’s namelijk heel belangrijk. Oftewel: we plakken de etiketten graag op de planten, maar niet op de mensen.

U mag de etiketten op de planten die je in ons groencentrum koopt natuurlijk altijd mee naar huis nemen hoor! Maar als u ze thuis toch direct weg gooit dan houden we ze graag hier.