Algemeen

  Je bent nu hier!
 • Home
 • Algemeen

Heeft u een vraag?

  Even voorstellen

  Wij zijn Brendan Adams en Evelien van Adrichem en we leiden sinds 2015 met veel passie en plezier Holsto Tuinen & Buitenleven. Het is een veelzijdig bedrijf met hovenierstak, webwinkel, kwekerij en groencentrum met louter duurzaam gekweekte planten waarvan het merendeel biologisch is. Ons idealisme voor groen, mens en milieu is groot en komt in alles wat we doen terug. Op deze pagina vertellen we je graag hoe we hier naartoe gegroeid zijn, wat wij als onze missie beschouwen en het geweldige team waarmee we de eer hebben om samen te werken.

  Eerst een stukje geschiedenis

  Holsto Tuinen & Buitenleven is opgericht door Brendan in 2008, toen alleen nog een hoveniersbedrijf. Het bedrijf is letterlijk opgestart in een garagebox in Olst. In 2012 richtte hij DeTuinwebshop.nl op voor de online verkoop en deze is zeker een bezoekje waard. In 2015 hebben we de oude gemeentewerf in Olst overgenomen zodat er voldoende werkruimte kwam voor de hoveniers. Tegelijkertijd ontplooide er zich steeds meer een groencentrum op het terrein; van 3 plantentafels naar 75 en van boom tot bloembol wordt er inmiddels aangeboden.

  Brendan Adams

  Van jongs af aan hadden planten al een grote aantrekkingskracht op Brendan. Zijn eerste moestuintje was in de achtertuin van zijn ouders waar hij enthousiast groentes en kruiden verbouwde. Naarmate hij de leeftijd had bereikt om geld te mogen verdienen begon hij de tuinen te ouderhouden van zijn eerste opdrachtgevers.

   

   Toch koos hij tijdens zijn opleiding niet voor het hoveniersvak, maar voor de richting plantenteelt. Met de papieren op zak voor een functie als kaderfunctionaris in de potplantenteelt, startte hij zijn carrière op in de kwekerij waar hij zijn eindstage had gelopen. Hij werd er assistent-bedrijfsleider en kweekte met veel toewijding.

  Planten te zien groeien en het geheel tot een mooi eindresultaat te brengen vond hij prachtig en nog steeds is dit wat hij het liefste doet. De kriebels om voor zichzelf te beginnen zorgde ervoor dat hij naast zijn baan een eigen kwekerij in Epe begon. Deze combinatie verruilde hij binnen één jaar voor het volledig zelfstandig ondernemen, zodat hij zich volledig kon richten op de kwekerij.

  Na vier jaar moest hij de conclusie trekken dat de kwekerij niet rendabel was en zette een punt achter het kweken. Om toch met zijn passie voor groen bezig te kunnen zijn maakte hij de omschakeling naar het hoveniers vak en startte in 2008 Holsto Tuinen & Buitenleven.

  Evelien van Adrichem

  Evelien is opgegroeid in het kassengebied tussen Delft en Den Haag; het Westland. Vanaf jonge leeftijd hielp zij al mee in de kwekerij van haar ouders met bloembolletjes poten, pioenrozen snijden, gele blaadjes tussen de violen weg halen etc. In 2011 verhuisde ze voor Brendan naar het mooie Olst en nam zich stellig voor om ‘niet de administratie voor Brendan te gaan doen’. Mislukt. 😉 Klanten bellen, regeltaken, boekhouding en de hele ontwikkeling van het groencentrum, plantenkennis delen. Ze voelt zich er als een vis in het water.

  Samen met het team van medewerkers runnen wij met veel plezier het bedrijf. Dit doen we met een grote passie voor groen, mens en milieu. In de praktijk houdt dit in dat maatschappelijk verantwoord ondernemen geen doel of middel is, maar een overtuiging. Vanuit de overtuiging dat ieder mens meetelt en dat we zuinig om moeten gaan met onze planeet, runnen we de organisatie zo duurzaam mogelijk. Daarom is een groot gedeelte van het assortiment beplanting biologisch of zonder chemische middelen gekweekt en kiezen we voor kwaliteitsproducten uit Europa. Meer over onze missie lees je hier.