Hovenier

  Je bent nu hier!
 • Home
 • Hovenier

Onze hoveniersdiensten

Heeft u een vraag?

  Hoveniers met passie voor groen

  U kunt bij onze hoveniers terecht voor alles wat in en om de tuin gebeurt. Van het ontwerp tot aan de aanleg, de renovatie van een tuin of het onderhoud ervan. We beschikken over ruime kennis en ervaring in de, of beter gezegd "onze", groene leefomgeving. Wij hebben een passie voor groen en dat spat ervan af. En groen betekent bij ons ook direct duurzaam, want groen wat niet duurzaam is behoort bij ons tot een grijs gebied.

  Hergebruik materialen

  Duurzaam betekent bij ons niet dat alles uit gebruikte materialen moet bestaan, maar waar mogelijk vinden wij het wel mooi om materialen te hergebruiken. Dit kan ook betekenen dat we bij klant A de bestrating eruit halen en vervangen voor nieuwe bestrating om vervolgens deze bij klant B weer te kunnen hergebruiken.

  Alleen bestrating die niet meer hergebruikt kan worden of waar echt geen vraag meer naar is wordt bij ons afgevoerd om vervolgens tot puin vermalen te worden en dus weer als nieuwe grondstof gebruikt kan worden.

  Toekomstbestendige bestrating

  Verder vinden wij gebakken bestrating een betere keuze dan betonnen bestrating, gebakken bestrating gaat langer mee, wordt alleen maar mooier en het productieproces is minder belastend. Met de steeds heviger wordende overlast van hoosbuien is de vraag naar water passerende bestrating ook sterk toegenomen.

  Zo kan een oprit bijvoorbeeld heel goed bestraat worden met water passerende en dus ecologische bestrating, hierdoor kan het regenwater makkelijk de grond intrekken en wordt de overlast beperkt. Ook gaat dit het probleem met het steeds verder zakkende grondwaterpeil tegen.

  Een groene tuin doet wonderen

  Groen in de tuin doet een mens goed, zo blijkt uit vele onderzoeken. Kleine groene aanpassingen kunnen al veel doen. Vervang bijvoorbeeld 1 terrastegel voor een klimplant tegen de muur of plant mooie siergrassen op de hoek van het gazon. Vraag ons om hulp!

  Naast groen houden we van water in de tuin, een vijver. De spiegeling van het wateroppervlak geeft een 'levende' ambiance. De komst van vogels, bijen, vlinders, kikkers, libellen en kleine insecten maakt uw tuin compleet.

  Duurzaam geproduceerd

  Wanneer er wel gebruik gemaakt wordt van nieuwe producten dan vinden wij het fijn als deze op een duurzame manier worden geproduceerd. We maken geen gebruik van tropisch hardhout, maar kiezen voor Europees hardhout en gebruiken het liefst ook zo min mogelijk geïmpregneerd hout.

  Ook voor de bestrating vinden we het belangrijk dat bij de productie nagedacht wordt over het proces, zo zijn wij dealer van Studio Wae circular city concrete. Deze prachtig ontworpen tegels worden gemaakt van materiaal wat voor 76% bestaat uit circulair materiaal, prachtig toch?

  De beste keuze in beplanting

  En als laatste, maar zeker de belangrijkste, de beplanting. Waar mogelijk gebruiken wij biologische of duurzaam gekweekte beplanting. Dit houdt in dat er bij het kweken geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, maar ook geen kunstmest. En vaak omdat "duurzaamheid" in het bloed van deze kwekers zit gaan ze nog wel een paar stappen verder dan dat.

  Meer informatie over onze beplanting vindt u onder de kop groencentrum en de kop kwekerij. Wij maken de wereld graag echt groen! 

  Ons werkgebied

  Wij werken als hovenier in de omgeving Overijssel Gelderland in en rond;

  Apeldoorn, Bathmen, Boerhaar, Boskamp, Broekland, Colmschaten, Deventer, Diepenveen, Eefde, Epe, Gorssel, Hattem, Heerde, Heeten, Heino, Olst, Raalte, Schalkhaar, Terwolde, Twello, Vaassen, Voorst, Wapenveld, Wijhe, Wilp, Zutphen, Zwolle, enz.