Op excursie naar kwekerij Dependens

    Je bent nu hier!
  • Home
  • TeamOp excursie naar kwekerij Dependens

Op excursie naar kwekerij Dependens

maart 13, 2024 Evelien Comments Off
Op een frisse maandag in april gingen we met een kleine delegatie van ons team op excursie bij biologische kwekerij Dependens in Bennekom, onze kweker voor voedselbosplantgoed en vaste planten.
 
De regen mocht ons niet deren, want wat was er veel interessants te bekijken en te leren bij Dependens. Hij werkt sinds 2004 gifvrij en per 2007 met het Skal certificaat. Kweker en eigenaar Jan Huiberts vertelde vol passie en humor over zijn prachtige bedrijf met zijn enorm brede assortiment (ruim 1000 soorten!) biologische planten en bomen.

Kartrekker van voedselbosdatabase Jordy van Eijk vertelde ons er over voedselbossen en het belangrijke werk dat hij met zijn stichting ReGeneratie uitvoert, om onder andere de economische haalbaarheid en ecologische en maatschappelijke waarde van voedselbossen te onderzoeken. We hebben geleerd waarom de paw paw graag dicht op elkaar staat voor optimale kruisbestuiving. En waarom de amandelsoorten die wij verkopen zo geschikt zijn voor ons klimaat. En dat er ook niet eetbare heesters als wilgen in een voedselbos thuis horen om het ecosysteem flink op weg te helpen. We worden steeds slimmer. 😉

Bij Holsto Tuinen & Buitenleven hebben we veel biologisch voedselbosplantgoed van kwekerij Dependens. Zoals bomen en struiken voor de kleine en grotere voedselbosbouwers.
 
Dankjewel voor de geweldige middag, Jan en Jordy!