Idealistisch

  Je bent nu hier!
 • Home
 • Idealistisch

Onze bijdrage aan een betere wereld:

Heeft u een vraag?

  Idealistisch

  Bij Holsto Tuinen & Buitenleven werken we niet vanuit de overheid. We zijn een particulier bedrijf zonder subsidies en toch doen we wat we doen. Waarom? Omdat we erin geloven dat het heel goed mogelijk is om een bedrijf financieel gezond te laten draaien, zonder een zo hoog mogelijke winst na te streven. Een maximaal rendement als hoogste doel maakt het leven niet mooier. De manier waarop wij werken doet dat wel, voor onszelf en de vele mensen waarmee en waarvoor we werken. En, niet in de laatste plaats, voor de natuur en voor de lange termijn. We willen de wereld goed doorgeven aan de volgende generaties en plezier met elkaar hebben terwijl we daaraan werken.

  Wanneer wij als mensheid de biodiversiteit niet verder aantasten zal deze zich wel weer kunnen herstellen. De natuur heeft veel veerkracht. Echter, alle hulp is uiteraard zeer welkom om dit proces te versnellen. Eén ding staat in ieder geval als een paal boven water: wij hebben de natuur heel hard nodig. Laten we zorgen dat we niet pas in actie komen wanneer het water ons echt tot aan de lippen staat.

  Samenwerkingen

  Wij houden wel van een ‘potje samenwerken’. We hebben hele fijne samenwerkingsverbanden met sociale organisaties in de omgeving zoals ABC de cirkel, LOODS 64 en woon-werkgemeenschap Overkempe.

  ABC de cirkel is een dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Denk aan mensen die een ongeluk hebben gehad met blijvende schade. Ze schrijven onze etiketten voor de planten. Op bamboe stekers wordt met zorg en aandacht handmatig Latijnse namen genoteerd, wij vinden het knap.

  LOODS 64 is de houtwerkplaats van ABC de cirkel. In de werkplaats maken ze prachtige producten van oude pallets voor ons. Ze geven opnieuw leven aan het hout en voor de medewerkers is het een fijne invulling van hun dagelijks leven. De producten die ze voor ons maken variëren van vogelhuisjes tot kisten en stevige houten plantenbakken. Dat deze producten niet uit China maar uit Olst komen vinden we geweldig. Dat het pallethout hergebruikt wordt voor een mooi degelijk product, dat de mensen die bij LOODS 64 werken  mooie invulling aan hun leven kunnen geven, dat er geen plastic etiketten meer gebruikt worden… Dit alles geeft voor ons zoveel meerwaarde! Dat doen we samen en zou zonder hun bijdrage niet lukken.

  Overkempe is een antroposofische woon-werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. De mensen daar helpen ons met allerlei taken waar we zelf vaak niet aan toe komen, maar die we wel belangrijk achtten. Zo verzamelen wij bijvoorbeeld de etiketten van een van onze kwekers, kwekerij Casper Verhoeven, om ze te kunnen hergebruiken. De medewerkers van Overkempe halen vervolgens voor ons  de stokjes eraf en leggen dan de juiste bij elkaar. Zo kunnen wij ze goed terugvinden op het moment dat we ze nodig hebben. We vragen de kweker dan niet elke plant een etiket te geven, maar bijvoorbeeld maar één per tray. De rest vullen wij aan met de gesorteerde etiketten.

  Zo kijken wij altijd weer hoe we het beste om kunnen gaan met het (her)gebruik van materiaal, maar ook hoe we mensen kunnen mee laten helpen in dat proces. Zodat iedereen het gevoel heeft mee te mogen doen. Dat is namelijk heel belangrijk. Oftewel: we plakken de etiketten graag op de planten, maar niet op de mensen.